Maak een afspraak

Echografie

Echografie, breng uw klacht in beeld

Echografie, breng uw klacht in beeld

Bij fysiotherapie Wouter de Kok kunt u al jaren terecht voor het maken van een echo. Een echo kan worden gemaakt om de diagnose van de fysiotherapeut beter te kunnen onderbouwen. Om zich nog meer te verdiepen in de echografie is Wouter gestart met een Masteropleiding welke hij bijna heeft afgerond. Vanwege de grote vraag naar het maken van echo’s is ook Laura gestart met een opleiding echografie.

Met echografie brengen we letsel aan spieren, pezen, banden, botten en gewrichten in beeld. Tijdens een echografie wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven met een hoge geluidsfrequentie. Een deel van de geluidsgolven reflecteren op bepaalde structuren in het lichaam. Hierdoor kunnen afwijkingen en klachten geconstateerd worden. Rond deze klachten wordt de behandeling in gang gezet voor een spoedig herstel.

Bij uw volgende bezoek bekijken we aan de hand van echodiagnostiek wat de vorderingen zijn en of verder behandelen in de fysiotherapie praktijk nodig is. Verloopt het herstel voorspoedig, dan wordt de behandeling eventueel voortgezet in de aangrenzende fitnessruimte. Hiervoor stellen wij een persoonlijk programma op met specifieke oefeningen om uw herstel optimaal te bevorderen.

Blijkt uit de echodiagnostiek dat u bijna volledig bent hersteld van uw blessure, dan gaat u aan de slag. In de praktijk wordt duidelijk of uw lichaam de belasting weer aan kan. Uiteraard wordt u ook hier goed begeleid en worden er aanpassingen gemaakt indien nodig. Verlopen de trainingen zonder klachten en ondervindt u na afloop ook geen problemen meer, dan zit onze taak erop.

Specialistische kennis

Wouter heeft alle cursussen die er zijn op het gebied van echodiagnostiek met succes gevolgd. Momenteel heeft hij zijn master of science opleiding bijna afgerond, dit om zich nog verder te specialiseren. Ook Laura is begonnen aan een cursus echografie. Voor een spoedig herstel werken wij nauw samen met specialisten en verdiepen wij ons in de huidige literatuur en onderzoeken om een zo goed mogelijke diagnose te kunnen stellen.

"Dankzij echografie verantwoord en snel van de
behandeltafel naar de fitnessruimte en het veld"

Wouter de Kok

Wil je het liever zelf ervaren?

Maak dan een afspraak bij een van onze fysiotherapeuten.