Maak een afspraak

Sportbegeleiding

Bij Wouter de Kok Fysiotherapie en Sportbegeleiding begeleiden en verzorgen wij zowel individuele sporters als sportverenigingen.

Bij Wouter de Kok Fysiotherapie en Sportbegeleiding begeleiden en verzorgen wij zowel individuele sporters als sportverenigingen. Het doel wat wij daarbij voor ogen hebben is het komen tot betere prestaties, blessures voorkomen en snel herstellen van blessures. Dit doen wij door middel van diverse testen, het opstellen van trainingsschema’s, periodiseringstrajecten en blessurepreventie.

Testen

Hoe staat u er conditioneel voor? Om dit vast te stellen beginnen we met een nulmeting waarbij uw lichaamssamenstelling wordt bepaald . Daarbij wordt onder meer spiermassa gemeten en het BMI vastgesteld, een index voor het gewicht in verhouding tot de lichaamslengte. Uw uithoudingsvermogen wordt getest door middel van een Shuttle Run Interval Test met hartslagmeters. Aanvullend is het mogelijk om een fietstest te doen. Aan de hand van de resultaten van deze testen kan uw conditieniveau nauwkeurig worden bepaald.

  • Lichaamssamenstelling (meting van spiermassa en BMI)
  • Uithoudingsvermogen (Shuttle Run Test met hartslagmeters)
  • Fitheid (door middel van een fietstest en andere testen)

Blijkt aan de hand van deze testen dat u niet op het gewenste niveau bent of dat u op bepaalde punten tekort schiet, dan kunt u met een begeleider uit onze praktijk aan de slag om ervoor te zorgen dat u de gewenste resultaten behaalt. Het is aan te raden deze testen niet alleen aan het begin van het sportseizoen te doen, maar ook tussentijds en aan het einde om te kijken of uw conditie op peil is en of u progressie boekt.

Trainingsschema

Persoonlijk maatwerk
Of u nu een beginnende of ervaren sporter bent, als u progressie wilt boeken is een goed trainingsschema van essentieel belang. Uw begeleider bespreekt graag met u wat uw persoonlijke doelen zijn. Dit kan variëren van het verliezen van gewicht tot het lopen van een persoonlijk record tijdens een marathon. Van blessurepreventie tot kampioen worden met uw sportteam. Op basis van uw doelen en testresultaten stelt uw begeleider een persoonlijk trainingsschema op dat speciaal voor u wordt geschreven. Dit kan een trainingsschema zijn op het gebied van kracht-, conditie-, coördinatie – of lenigheidstraining.

Periodiseringstrajecten

Om te pieken op het juiste moment
Om ervoor te zorgen dat u als sporter op het juiste moment in topvorm bent, moeten alle trainingen op de juiste manier worden ingepland. Bij een periodiseringstraject wordt de periode op weg naar het behalen van een bepaald doel, vooraf vastgelegd. Meestal gebeurt dit in meerdere kleinere periodes. Het draait om de juiste combinatie tussen voldoende prikkels en rust. De voorbereidingsfase bestaat uit twee periodes: basis en bouw. De wedstrijdfase is onderverdeeld in de intensiteit- en piekperiode. En de overgangsfase bevat de wedstrijd- en de herstel- en rustperiode. De begeleiders bij Fysiotherapie en Sportbegeleiding Wouter de Kok stellen graag een periodiseringstraject op om op het juiste moment het beste uit u of uw team te halen.

Blessurepreventie

Het is de grootste angst van iedere sporter, het oplopen van een blessure. Toch kan het iedereen overkomen. Er zijn meerdere manieren om blessures te voorkomen. Zorg bijvoorbeeld altijd voor een goede warming-up, zodat de spieren voorbereid worden op de training. Door een persoonlijk trainingsschema op te laten stellen is het mogelijk om voor elke sport een goed begeleidingstraject te starten.

Momenteel geven wij ook blessure preventie presentaties bij diverse sportverenigingen.

Wil je het liever zelf ervaren?

Maak dan een afspraak bij een van onze fysiotherapeuten.